10 reacties


 • Waar zal ik is mee beginnen Wessel? Na het lezen van jouw pagina weet ik waar ik zal beginnen, ik ga verder waar ik al mee bezig was, het separaat houden van diverse WordPress sites. Ook ik heb de mogelijkheden onderzocht, de voor en nadelen van MU. Ik, als ‘creatieve’, heb helemaal geen zin om als een regisseur rollen en rechten uit te delen en dat is wel van belang wanneer je met Wp-mu gaat werken. Het is inderdaad zo, wanneer je een handje vol, (wordpress) websites hebt, zo als jij al beschreef, het veel handiger is om deze separaat te houden. En in mijn geval wil ik elke site een, ‘Eigen Gezicht’, geven. Tevens is dit ook mijn sterkste kant binnen mijn creatieve denken.
  Telkens weer opnieuw beginnen, ook wel, ‘Zep Tepi’, genoemd, dit stamt nog uit de tijd van de oude Egyptenaren.

  Wanneer je telkens weer vanuit de basis begint en niet een, ‘basis idee’, helemaal uitmelkt, dan… Dan pas kun je stellen dat je jezelf onderscheid van de markt.

  Mijn conclusie. WordPress MU is mooi voor, ‘Grootgrutters’, of ideële instellingen. Ik kies zelf voor de vrijheid, dit ten einden mijn autonomie te bewaken.

  Goede Groet,

  Erwin Koot

  januari 04, 2010
 • laterna

  Groot gelijk Erwin, voor een vormgever zou ik inderdaad niet snel WPMU aanraden, veel te grootschalig en te veel op ICT-beheer gericht. Het updaten naar nieuwe core- en plugin-versies gaat zo gemakkelijk, dat verschillende WordPress-websites naast elkaar beheren nauwelijks extra overhead oplevert.

  januari 04, 2010
 • Ik heb weken zitten prakkizeren over wel of niet een MU-installatie of losse installaties, ik heb één hoofdpagina van waaruit ik verwijs naar subpagina’s, op de hoofdpagina heb ik nu WP geinstalleerd en heb WP alleen nog nodig voor een stuk of drie andere subpagina’s.
  Na het lezen van dit stuk heb ik de knoop doorgehakt en ga verder met afzonderlijke instanties van WordPress, vooral het (mogelijk) niet werken van thema’s en plugins vind ik een minpunt en de veiligheid al niet minder. Overigens, wat (andere) Erwin al zei: omdat de subsites heel uiteenlopende (hoofd)onderwerpen bevatten, past daar een ander thema ook beter bij,

  Ik ga dus ook voor de single-WP installaties

  april 02, 2010
 • Via Google ben ik bij je berichtje terechtgekomen omdat ik eenzelfde probleem heb met het bereken van het webmail subdomein na de installatie van WordPress Multisite.

  Als ik nu mail.mijndomein.nl intik, wordt ik automatisch geredirect naar http://www.mijndomein.nl. Hoe heb jij dit probleem verholpen. Via de DNS, of anders?

  augustus 03, 2010
 • Beste,

  voor een projectje in de toekomst heb ik een domeinnaam geregistreerd in de aard van verzamelen.nl
  Hierbij wil ik voor uiteenlopende onderwerpen, telkens een ander subdomein aanmaken.

  dan krijg je bv

  munten.verzamelen.nl
  postzegels.verzamelen.nl
  whiskey.verzamelen.nl

  Zo zal ik uiteindelijk een vijftigtal subdomeinen aanmaken.
  Is het dan aangeraden om wordpress mu te gebruiken, of bestaat er een alternatief?

  Ik zou dan eventueel willen werken met verschillende plugins voor de homepagina, zoals bv:

  – meest bekeken
  – meeste reacties
  – hoogst beoordeeld

  Hoe kan ik dit het beste aanpakken?

  Mvg

  augustus 30, 2010
  • laterna

   Beste Michaël,

   Sinds de introductie van WordPress 3.0 heb je geen WPMU meer nodig. In WordPress is er nu een Multisite-mogelijkheid. Ik heb die nog niet uitgeprobeerd, dus moet je ervoor doorverwijzen naar de officiële WordPress-site.

   Ik vermoed (maar weet niet zeker) dat WordPress 3.0 Multisite niet meer het probleem heeft van incompatibele plugins, zoals hierboven in mijn blogpost over WPMU beschreven. Grote kans dat de door jou genoemde plugins ook voor Multisite werken.

   Succes, Wessel

   september 04, 2010
 • Hoi,

  Ik ben bezig met een eigen website oor Nederweert. We willen met een aantal mensen deze site gaan vullen.
  Ik ben nu zelf aan het kijken om deze te bouwen. Heb ervaring met WP maar niet met multi site. Nederweert heeft 6 kerktoren en we willen eigenlijk dat als ik op een posting van bijv Ospel klik alles op die pagina Ospel gerelateerd is.
  Verder willen we natuurlijk dat als je zoekt op de site je alles vindt. Het is tenslotte 1 groot drop.

  Is multi site aan te raden of is er een andere oplossing. Ik ben geen ICTer maar kan wel sleutelen aan thema’s etc.

  Hoor graag
  Grutjes Harold

  april 02, 2012
 • Edwin

  Ik ben op zoek naar een simpele manier om een site in twee talen weer te geven. Bovenstaande lijkt me te ingewikkeld voor een site van pakweg 10 pagina’s. Ik denk toch dat ik er voor kies om naast de Nederlandse site een separate Engelse tegenhanger te maken. Dan blijft alleen nog even een URL-probleem. Ik denk dat ik ga werken met een .nl en een .com versie. Dan moet ik alleen de Google-analytics-resultaten straks bij elkaar tellen.

  juni 01, 2012
 • Hoi Edwin,
  ik zit met hetzelfde probleem, en wil er geen automatische vertaling op. maar wel kunnen switchen tussen 2 of meer talen.
  hoe heb jij het opgelost?

  alvast bedankt voor je reactie, grt

  november 13, 2012

Reageer


naam*

e-mail (wordt niet gepubliceerd)*

website

reactie*

verstuur

© Wessel Zweers, Laterna Media - fotografie: Alexandre Duret-Lutz