8 reacties


 • Hallo Wessel,

  Interessant artikel. Juist zat ik de analytics statistieken door te nemen, en het viel mij op dat bezoekers via een ipad vanaf ongeveer half juli geen cijfers meer gaven. Maw, daar waar voorheen een stijgende tendens was waar te nemen is deze op enig moment niets meer. Ik kan hiervoor geen verklaring vinden. Er zijn geen ingrijpende wijzigingen in de site geweest. Enig idee?

  Vr groet Harr

  september 06, 2012
 • Wessel

  Hallo Harry,
  Dat is heel gek ja. Op de meer dan 20 sites waarvan ik de Google Analytics-stats kan raadplegen heb ik nergens een grote iPad-daling gezien. Heb je een schermafdrukje?
  Groeten,
  Wessel

  september 07, 2012
 • Pietertje

  Kijk naar de recente cijfers over mobiel & tablets, Apple gaat achteruit en Android hard vooruit, het zou zomaar kunnen zijn dat je bezoekers over zijn gegaan op galaxy tabs motorola xooms nexus 7s en wat dan ook

  november 09, 2012
 • Peter

  Duidelijke uitleg, net wat ik nodig heb. Ik ben me voor het eerst aan het oriënteren op website statistieken. Dank je wel.

  mei 03, 2013
 • Bas

  Informatief artikel! Geeft de mogelijkheden op een goede manier weer. Het lijkt me wel enorm moeilijk om effectief met de resultaten uit analytics om te gaan omdat er dus meerdere verklaringen kunnen zijn.

  mei 12, 2014
 • Kelly Stroet

  @Wessel
  Dank voor je informatieve artikel.
  Ik wil zelf eigenlijk twee websites laten maken voor mij en een vriend, en ik hoorde dat je bij sommige wordpress sites er dan al Google Analytics bijzit. Klopt dat wel?
  En is dit nou ook nodig als je gewoon een informatieve site of blog hebt, en niet een webshop? Ik hoorde dat op zich Google Analytics wel snel te snappen is, maar als ik het niet nodig heb dan laat ik het het liefste voor wat het is.
  Hoop dat iemand me kan helpen.

  maart 09, 2016
  • Wessel

   Hallo Kelly,
   Google Analytics wordt nooit standaard meegeleverd. Na het aanmaken van een Google Analytics-account moet je de GA-meetcode op een of andere manier in je WordPress-site zetten. Als je een kant-en-klaar template gebruikt, dan zit er vaak al een voorziening ingebouwd om die meetcode op je site te zetten. Zo niet, dan kun je bv. een speciale Google Analytics-plugin installeren die de meetcode op jouw site plaatst.
   Ik run zelf geen enkele webshop, maar Google Analytics kan ook voor informatieve websites heel nuttige inzichten geven.
   Als je twijfelt zou ik het wél doen. Je kunt er namelijk nooit spijt van krijgen. Het kost niets en als je het niet gebruikt heb je er ook geen last van. Maar je kunt er wel spijt van krijgen als je nu besluit geen Google Analytics te gebruiken en je over een jaar van mening verandert. In dat geval mis je een jaar statistieken, en hoe langer de meetperiode, hoe beter en inzichtelijker de statistieken doorgaans worden. Zonde als je er niet meteen mee begint.
   Succes!

   maart 09, 2016
 • leontien

  ik wil graag weten welke pagina’s mensen uit een bepaald land bezoeken. maar kan het echt nergens vinden. tips?

  december 01, 2016

Reageer


naam*

e-mail (wordt niet gepubliceerd)*

website

reactie*

verstuur

© Wessel Zweers, Laterna Media - fotografie: Alexandre Duret-Lutz