8 reacties


  • Rian van Veggel

    Naar aanleiding van je opmerking:

    “Bij WordPress kun je wel meerdere weblogs op dezelfde site opzetten, maar alleen door WordPress steeds opnieuw te installeren in verschillende submappen. Dat betekent dat als je een nieuwe WordPress-versie wilt installeren, je álle installaties stuk voor stuk moet upgraden.”

    Heb je inmiddels al ervaring met WordPress MU? Lost deze versie dit probleem op?

    april 13, 2007
  • Bedankt voor de tip. WordPress MU kende ik nog niet, maar ga ik zeker uitproberen. Het zou voor een deel mijn probleem kunnen oplossen.

    april 16, 2007
  • Goede analyse.
    Door ervaring rijker geworden een paar aanvullingen mbt WordPress:
    – Snelheid kan een probleem zijn. Maar WP-cache kan zorgen voor de nodige ontlasting door pagina’s tijdelijk in flatfiles op te slaan.
    – Voor spambestrijding is ook Bad Behaviour een aanrader. Die stopt zaken al bij de voordeur.
    – Sql tuning door wat extra indexen kan soms wonderen doen bij specifieke queries.

    Dit alles zorgt ervoor dat wij met eenvoudige hosting (geen dedicated server) nu snel tot 30.000 pages per dag aan kunnen zonder cache en zo’n 100.000 met wp-cache. Daarboven wordt het lastig.

    april 17, 2007
  • […] Na een e-mailwisseling met een opdrachtgever ben ik de laatste week aan het experimenteren geslagen met WordPress, dat ik eerder deze maand vergeleek met MovableType. […]

    april 18, 2007
  • […] maand roemde ik op deze plek de duizenden gratis WordPress-themes die je kunt downloaden om je weblog op te tuigen. Maar pas op: dankzij broer Onno en zijn […]

    mei 18, 2007
  • […] wordt open-source. Dat kan ik alleen maar toejuichen, want eerder schreef ik nog over het vage Mambo-achtige tweesporenbeleid van Six Apart: een beetje commercieel, een beetje open-source. Het lijkt erop dat Six Apart voor het […]

    juni 05, 2007
  • D. Roer

    Fijne vergelijking. Is er een lijst bekend met Nederlandse hosting providers waar MT goed draait?

    oktober 25, 2007
  • Ben zo’n lijst helaas nog niet eerder tegengekomen. Ik kom überhaupt nooit Nederlandse providers tegen waar op de website expliciet staat vermeld dat ze MT ondersteunen.

    Dan maar mijn eigen ervaringen in het kort. Van de 5-10 providers waar ik ooit MT heb geïnstalleerd, is er eigenlijk maar eentje waar het altijd probleemloos draaide: JR Online. Vaak lukt het wel om een MT-site draaiende te krijgen, maar gaat het na een paar maanden alsnog fout, bijvoorbeeld bij shared hosting als de server steeds zwaarder wordt belast en een ‘rebuild’ in MT een eeuwigheid gaat duren. Of als de provider je site ongevraagd overzet naar een andere server waar blijkt dat noodzakelijke modules ontbreken.

    Verder kan ik je wel een kleine checklist geven van wat er bij de provider in ieder geval geïnstalleerd moet zijn:
    – CGI
    – HTML::Template (version >= 2)
    – Image::Size
    – File::Spec (version >= 0.8)
    – CGI::Cookie
    – DB_File
    – DBI (version >= 1.21)
    – DBD::mysql (aangenomen dat je MySQL als database gebruikt)
    Als een van deze modules ontbreekt en de provider is niet bereid die voor jou alsnog te installeren, dan kun je het wel vergeten met Movable Type.

    Als een provider wel dit rijtje ondersteunt, dan heb je grote kans dat het wel goed komt met Movable Type. Honderd procent zekerheid heb je echter niet, het blijft een kwestie van uitproberen.

    oktober 29, 2007

Reageer


naam*

e-mail (wordt niet gepubliceerd)*

website

reactie*

verstuur

© Wessel Zweers, Laterna Media - fotografie: Alexandre Duret-Lutz